Pikir Neh Sakdurunge Sekolah Ning Turki

Rasane mak jleb dikabari kanca nek deknen ga lulus ujian komprehensif kandidat doktor. Lha piye, si Ichi iku persiapane wes mati2an 3 wulan terakhir iki, koyo mbengi2 salju ditembus ben iso sinau ning perpus tekan isuk, nggawe ringkasan2 mind map materi2 lan liya2ne.

Aku yo wes tau ngrasakno dewe stresse ngadepi ujian komprehensif iku. Konyol ujiane, kabeh materi seko S1 tekan S3 kon nyinaoni. Tur ditambah ancaman seko YTB nek gagal ujian pertama, beasiswa bakal dipotong 50%. Dadi nek gagal yo rasane persis istilah wes tiba kambrukan ondo. Nek gagal sing kedua, yo wassalam mulih tanpa gelar.

Sistem ujian ning Turki iku kejem. Sing ujian bareng Ichi ono cah 7, sing lulus mung wong 2. Wong Turki dewe wae ngrasa abot, opo meneh wong asing. Kancaku pernah curhat, deknen saking wedine ngadepi ujian kompre iku, mbandingke karo nyegat Tank Tentara Kudeta luwih gampang daripada ngadepi ujian komprehensif. Yo pancen angel, cah2 Indonesia akeh sing gagal, wes 4 tahun ning Turki akhire mulih ora nggawa gelar gara2 gagal ujian iku.

Kabar seko Ichi nek gagal iku nambah crita kegagalan mahasiswa Indonesia sing ning Turki. Sak ngertiku sing ning kota Konya wae ono 4 mahasiswa S1 sing akhire mulih gara2 bijine ga cukup. Kabeh iku cah teknik. Lha wong kuliah teknik ning Jogja nganggo boso Indonesia wae angele ora umum kok- entuk ipk 2,8 wes bejo, iki nganggo boso Turki yo dedel duwel ipk-ne golek 2, wae angele nemen. Soale cah Turki wae akeh sing ipk 1,..

Dadi sakiki nek ono sing arep daftar beasiswa sekolah ning Turki, mending pikir2 neh. 
Batang, Jawa Tengah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s